Hasselblad Masters 2016 open voor inzendingen

Thomas Kouveld 1570
Professionele fotografen kunnen zich inschrijven voor de Hasselblad Masters 2016-wedstrijd. De tweejaarlijkse fotografiewedstrijd kent dit keer de nieuwe categorie 'street/urban'. Inzenden kan vanaf 16 februari tot en met 31 mei 2015.

De Hasselblad Masters 2016-wedstrijd kent dit jaar tien categoriën: 'art', 'landscape/nature', 'wedding', 'portrait', 'fashion/beauty', 'products', 'architecture', 'wildlife', 'project//21' en 'street/urban'. In 2014 kon je nog inzenden voor de categorieën 'underwater', 'general' en 'editorial', maar die zien we dit jaar niet terug.

Street/Urban

Het is binnen de nieuwe categorie 'street/urban' de bedoeling om, naast straatbeelden, ook de mensen die in stedelijke gebieden wonen vast te leggen. De 'project//21'-categorie is gericht op fotografen onder de 21. Deze deelnemers hoeven geen professionele ervaring te hebben. Om mee te doen binnen de andere categorieën, moet de fotograaf minstens drie jaar professioneel actief zijn.


Foto © Martin Schubert / Hasselblad Masters 2014, Architecture

Categoriewinnaars

De 24-koppige jury die de winnaar moet uitkiezen wordt later in 2015 bekend gemaakt. De categoriewinnaars krijgen de onderscheiding 'Hasselblad Master' en Hasselblad-apparatuur in bruikleen. Met die apparatuur krijgen ze de opdracht om een fotoserie te maken voor het Hasselblad Masters Commemorative Book.

Na het project ontvangen de winnaars een Hasselblad-camera als prijs. Het boek verschijnt tijdens Photokina 2016 in Keulen. Daarnaast worden de winnende foto's tentoongesteld op meerdere exposities over de hele wereld en online.


Foto © Dmitry Ageev / Hasselblad Masters 2014, Portrait

16-megapixelfoto's

Inzendingen voor de Hasselblad Master 2016-wedstrijd moeten minstens 16 megapixels groot zijn. Dikke pech voor eigenaren van de Sony A7S. Zij kunnen niet meedingen naar de titel 'Hasselblad Master 2016', omdat hun foto's niet groot genoeg zijn. De organisatie gaat niet verder in op de redenering achter de eis.


Foto © Bara Prasilova / Hasselblad Masters 2014, Fashion/Beauty

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas