Ten opzichte van de Hero2 heeft GoPro de Hero3 zo'n dertig procent kleiner en vijfentwintig procent lichter gemaakt. Daarnaast is de processor ongeveer twee maal zo snel, wat hogere resoluties mogelijk maakt. De Hero3 komt in drie smaken, allen met hun eigen kleur en verschillende specificaties.

GoPro Hero3

Black Edition

Het topmodel is de 'Black Edition'. Deze kost 449 euro (adviesprijs) en biedt de meeste opties. Zo kun je filmen in 4k-resolutie met twaalf beelden per seconde. Je zult je video dus twee maal versneld moeten afspelen om een vloeiende 4k-video te krijgen. 2,7k-video kun je wel opnemen met dertig beelden per seconde, andere opties zijn 1440p met 48 fps, 1080p met 60 fps en 720p met 120 fps.

GoPro Hero3

Wifi is standaard aanwezig, met een speciale app kun je je smartphone als zoeker gebruiken. Daarnaast krijg je bij de Black Edition standaard de wifi-afstandsbediening meegeleverd. Deze is in tegenstelling tot je smartphone bestand tegen water en schokken en kan dus mee op avontuur. Foto's neemt de zwarte GoPro in twaalfmegapixel-resolutie en met een maximale burstsnelheid van dertig foto's per seconde.

Silver en White Edition

De Silver en White Edition's zijn iets minder compleet dan hun zwarte broertje. Wifi is aanwezig en ook de app werkt gewoon met deze twee GoPro's, maar een afstandsbediening zul je los moeten aanschaffen (79,99 dollar). Beide zijn gelimiteerd tot 1080p met 30fps en 720p met 60fps. Daarnaast doet de Silver Edition ook nog 960p met 48 fps. Foto's neemt de zilveren GoPro in elfmegapixel-resolutie, de grootte van de foto's uit de White Edition blijft steken op vijf megapixel. Deze mindere goden kosten respectievelijk 349 en 249 euro.

GoPro Hero3

Prijzen en beschikbaarheid

Gezien de prijzen vinden we vooral de White en de Black Edition interessant, de Silver Edition biedt niet heel veel meer voor die honderd dollar extra ten opzichte van de White Edition. De Black Edition is 'fully loaded' en lijkt qua specificaties weer vooruit te lopen op de concurrentie.  In de Verenigde Staten liggen de camera's binnen enkele dagen al in de winkels.

GoPro Hero3