Sinds zijn introductie in 2009 is de GoPro HD HERO een enorm succes gebleken. De kleine actie-camera is uit te breiden met diverse accessoires en biedt full hd-kwaliteit voor een voordelige prijs. Als fotocamera was de originele HD HERO niet ideaal, de foto's hadden een resolutie van 5-megapixel en in reeksopnames was de maximale snelheid 0,5 fps.

GoPro HD Hero2

11-Megapixel

De nieuwe GoPro HD HERO2 biedt de fotograaf extra mogelijkheden. De resolutie van de foto's bedraagt nu 11-megapixel, terwijl de snelheid in reeksopnames omhoog gaat naar 2 fps. In een korte burst gaat de snelheid omhoog van drie naar tien beelden per seconde. Het objectief is ook verbeterd en is volgens de Amerikaanse fabrikant tweemaal scherper dan het oude exemplaar.

Videocamera

Desalniettemin blijft de HD HERO2 bovenal een videocamera. De maximale resolutie blijft gelijk, die is nog steeds 1080p. Door de hogere resolutie van de beeldsensor haal je die resolutie niet alleen bij een beeldhoek van 127 graden, ook bij een beeldhoek van 170 en 90 graden behouden de opnames full hd-kwaliteit.

GoPro HD HERO2

Wifi-BacPac

Bijzonder is de nieuwe 'Wifi-BacPac'. Deze accessoire klik je achter op de GoPro en stelt je niet alleen in staat om je video real-time te streamen via internet, je kunt ook je GoPro aansturen via een smartphone, tablet of computer. Mocht je op locatie niet over een van die apparaten beschikken, dan kun je de wifi-afstandsbediening van GoPro gebruiken. Ook de accessoires van de originele HD HERO zijn te gebruiken met de HD HERO2.

GoPro HD Hero2

Motorsports, Surf of Outdoor

Het is GoPro gelukt de HD HERO2 wederom scherp in de markt te zetten. De camera komt in drie verschillende pakketten: de Motorsports Edition, de Surf Edition en de Outdoor Edition, elk met een andere set accessoires, afgestemd op het gebruik. De drie pakketten kosten in de Verenigde Staten 299,99 dollar per stuk. Voor Europa betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat je het dollarteken in een euroteken mag veranderen.