Gevaarlijke drone crash – Skiër komt bijna om het leven

Gevaarlijke drone crash – Skiër komt bijna om het leven

Maarten Jacobi 1545
Drones zijn niet meer weg te denken uit het huidige film- en fotografielandschap. Hoewel ze spectaculaire nieuwe perspectieven bieden, is het gebruik van drones niet zonder gevaar. Zo vond er onlangs een gevaarlijke drone crash plaats tijdens een skiwedstrijd in Madonna di Campiglio in Italë.

De opkomst van drones brengt veel nieuwe mogelijkheden voor video- en fotografie. Veel officiële wedstrijden worden er bijvoorbeeld al mee gefilmd en live uitgezonden. Toch kan het ook goed misgaan, zoals gebeurde tijdens de wereldbekerwedstrijd skiën in Madonna di Campiglio.

Drone crash net achter Hirscher

Terwijl skiër Marcel Hirscher over de baan racet, vindt de gevaarlijke drone crash net achter hem plaats. Hieronder zie je een clip van de crash:

Na dit ongeluk zullen er voorlopig geen drones worden toegelaten boven de atleten op de skipistes. Mogelijk vormt de crash ook een grondslag voor de politiek om regels rondom drones te verscherpen.

Onlangs zagen we ook al dat drones toch redelijk gevaarlijk kunnen zijn: in een video werd groente en fruit in mootjes gehakt in slow-motion.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten