Gelekte Pentax K-1 specificaties en foto's

Gelekte Pentax K-1 specificaties en foto's

Maarten Jacobi 2270
Er zijn verschillende foto's en specificaties opgedoken van de nieuwe Pentax K-1 fullframe-dslr. Zo zou de camera onder andere over een 36,4-megapixelsensor beschikken en biedt de camera een iso-bereik tot 204.800.

Ricoh Imaging houdt al enige tijd een website bij voor de  nieuwe fullframe Pentaxcamera, waarop steeds meer informatie en testfoto's beschikbaar zijn. Naast deze website zijn er nu andere foto's van de camera gelekt, inclusief een lijstje met specificaties.

Pentax K-1 Specificaties

Volgens de Japanse site Digicame zou de camera beschikken over een 36,4-megapixelsensor, met een afmeting van 35.9mm bij 24mm. Ook zou de camera 6.5 beelden per seconde kunnen vastleggen, met een iso-bereik van 100 tot 204.800.

Tot slot zou het mogelijk zijn om SD-, SDHC- en SDXC-geheugenkaarten te gebruiken in de Pentax K-1 en weegt de camera waarschijnlijk 925 gram. Volgens de laatste geruchten zou de Pentax K-1 op 18 februari officieel worden aangekondigd. Hieronder kun je nog enkele gelekte foto's bekijken:

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van arie

Ziet er goed uit,jammer dat het zolang heeft geduurd,heb net al mijn pentax spullen verkocht.

afbeelding van RHBoks

Mooie camera die een alternatief voor Nikon en Canon kan zijn , waarschijnlijk is het ook mogelijk AF-645 objectieven te gebruiken zodat de K-1 en 645Z elkaar mooi kunnen aanvullen. en dat allemaal voor prijzen die bijzonder vriendelijk zijn t.o.v. Canon,Nikon,Sony,Hasselblad, Phase One en Leaf. (645 en K-1)

afbeelding van Anoniem

In een filmpje op Youtube zag ik dat 645 objectieven zijn te gebruiken doormiddel van een adapterring.

afbeelding van Jan B

Ik denk dat Pentax nu te laat is met een full frame.
Waarschijnlijk zitten consumenten meer te wachten op een goede systeem camera met full framesensor...

afbeelding van jo4ever

Inmiddels is de camera al uit en vanaf april leverbaar in meerdere zaken in Nederland. Ik denk wel dat dit de vervanger wordt van mijn huidige camera de K5II. Ik blijf bij Pentax vanwege de degelijkheid, het feit dat je pareltjes van lenzen van tot wel 40jaar oud er gewoon op kunt schroeven en natuurlijk de stabilisatie in de body. Ik ben blij dat het een spiegelreflex is gebleven en de basic instellingen snel met knoppen instelbaar zijn. De overige specificaties spreken mij ook aan.
Gelukkig niet overdone met het aantal pixels die de camera's alleen maar vertragen, zowel in direct als indirect gebruik.
Ik hoop dat er een uitgebreid verslag in de volgende oplage van DigiFotoPro komt.