Gelekte foto toont Tokina SD 14-20mm f/2 IF DX

Gelekte foto toont Tokina SD 14-20mm f/2 IF DX

Thomas Kouveld 1228
Tokina lijkt te werken aan een lichtsterke groothoekzoom voor camera's met aps-c-sensoren. Op de franse website Focus Numérique verscheen een gelekte foto van een SD 14-20mm f/2 IF DX-objectief. Het objectief wordt mogelijk tijdens CP+ 2016 aangekondigd.

De foto van het Tokina-objectief verscheen op de Facebook-pagina van Focus Numérique, maar is onderhand niet meer te bekijken. Geruchtensite NikonRumors heeft de foto echter ook gepubliceerd.

Tokina SD 14-20mm f/2 IF DX

Technische specificaties zijn niet bekend, maar het staat vast dat we te maken hebben met een zeer lichtsterke groothoekzoom. Het zoombereik is beperkt, maar dankzij de grote diafragmaopening kan het objectief voor landschaps- en astrofotografie erg interessant zijn.

Aan de hand van de DX-naamgeving kunnen we verder opmaken dat het objectief geschikt is voor aps-c-sensoren (ongeveer 22-32mm in kleinbeeldequivalent). De IF-aanduiding geeft aan dat de groothoekzoom gebruikmaakt van een intern scherpstelmechanisme, het objectief wordt dus niet langer en draait niet tijdens het scherpstellen.

Mocht het objectief daadwerkelijk aangekondigd worden, dan lijkt Tokina de lat hoog te leggen en zich te meten met de Sigma 18-35mm f/1.8 Art en 24-35mm f/2 Art. NikonRumors verwacht de officiële aankondiging tijdens de CP+ 2016 -beurs, die eind februari 2016 in Japan plaatsvindt.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van W.Kaiser, Delft

Afbeelding van de Tokina SD 14-20mm f/2 IF DX wordt niet weergegeven. Er is alleen een vierkantje te zien met een wit kruisje op een zwart veld.

afbeelding van Thomas Kouveld

Bedankt voor de oplettendheid, we hebben het aangepast