Gebruik je TV als backdrop voor productfotografie

Gebruik je TV als backdrop voor productfotografie

Maarten Jacobi 2005
Fotograaf Rafal Krasa is erg handig als het gaat om productfotografie. Hij gebruikt alledaagse middelen om professioneel uitziende productfoto's te maken. Deze keer gebruikte hij zijn tv als backdrop voor productfotografie.

Krasa schrijft dat hij deze maand snel een goede foto moest maken die én pakkend was én kerst als thema had. Hij pakte snel een klein kerstpoppetje en besloot zijn flatscreen tv erbij te halen.
Van papier maakte hij twee 'sneeuwheuveltjes', en hij plaatste de camera op een tafel pal voor de televisie.

Als achtergrond gebruikte hij simpelweg een blauwige nachtfoto van vallende sneeuw. Voor de belichting van de camera en het poppetje gebruikte hij een hot-shoe externe flitser die via het plafond licht weerkaatste naar het onderwerp.

productfotografie

Productfotografie binnen tien minuten

Het resultaat mag er wezen: een perfect belichte, sfeervolle kersfoto van een product. De shoot duurde volgens Krasa uiteindelijk slechts tien minuten. Eerder gebruikte hij ook al het Playstation achtergrondmenu en de onderkant van een wijnglas om productfoto's te maken van een trouwring.


Foto's © Rafal Krasa

Bijzondere productfotografie is niets nieuws voor de Poolse Krasa. Eerder maakte de fotograaf al productfoto's vanuit zijn badkuip.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten