Fujifilm X-Pro2 schetsen gelekt

Thomas Kouveld 1304
Op Fujirumours zijn Fujifilm X-Pro2 schetsen verschenen. De tekeningen komen volgens de geruchtensite van een betrouwbare bron. Het ontwerp blijft grotendeels gelijk aan dat van de Fujifilm X-Pro1, met enkele aanpassingen.

De Koreaanse website Dicahub heeft de Fujifilm X-Pro2 schetsen vertaald naar een productfoto van de Fujifilm X-Pro1. De schetsen mogen namelijk alleen maar gepubliceerd worden op Fujirumours en een aantal andere geruchtensites.

Fujifilm X-Pro2 aanpassingen

Uit de schetsen is op te maken dat de Fujifilm X-Pro2 op een aantal punten zal verschillen van de X-Pro1. Zo krijgt de nieuwe camera een andere toetsenindeling op de achterkant, een pookje om te navigeren op het scherm en is hij voorzien van een uitgebreidere belichtingscompensatie. Ook de maximum sluitertijd gaat volgens de schetsen omhoog naar 1/8000e seconde.

Fujifilm X-Pro2

Fujifilm X-Pro2 registratie en aankondiging

Fujifilm zelf heeft nog geen officieel bericht naar buiten gebracht, maar de camera is onlangs wel geregistreerd in Taiwan, net als de X70 en X-E2S. Dat maakt Digicame bekend. Verwacht wordt dat de X-Pro2 tijdens CES 2016 aangekondigd zal worden.

Fujifilm X-Pro2

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas