Fujifilm X-Pro 2 4K video onwaarschijnlijk

Fujifilm X-Pro 2 4K video onwaarschijnlijk

Maarten Jacobi 1253
Er gaan heel wat geruchten wat betreft de specificaties van de nog aan te kondigen Fujifilm X-Pro 2. Hoewel duidelijk lijkt dat de camera over een X-Trans III-sensor beschikt, is het nog onduidelijk of ook 4K-video tot de mogelijkheden behoort. Volgens de laatste geruchten zal er geen Fujifilm X-Pro 2 4K video mogelijk zijn.

Dit zou te maken hebben met de sensor, die simpelweg te traag registreert voor 4K-functionaliteit. Toch heeft Fujifilm aangegeven druk bezig te zijn met 4K-functionaliteit voor in de camera's.

Opvallend is dat dit eerdere geruchten van begin dit jaar tegenspreekt, waar nog werd aangegeven dat 4K juist wel te verwachten was in de nieuwe X-Pro.

Fujifilm X-Pro 2 4K video niet beschikbaar bij release

Volgens een bron van Fujirumors.com heeft de Fujifilm X-Pro 2 bij de release nog geen 4K-mogelijkheid. Dit kan betekenen dat de camera later alsnog via een update zal beschikken over 4K, hoewel hier nog niets zeker over is.

Eerder zagen we al dat er in Parijs gefotografeerd werd met dit nog aan te kondigen toestel. Kijk op de Fujifilm website voor meer informatie. Mogelijk wordt de Fujfilm X-Pro 2 op CES in januari aangekondigd.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten