Fujifilm FinePix Z300 met touch-and-shoot functie

Raymond 766
FujiFilm heeft in Japan een nieuwe compactcamera geïntroduceerd met een touch screen. Met de Z300 kun je scherpstellen door op je onderwerp op het scherm aan te raken.

De compactcamera beschikt over een 10-megapixel CCD-sensor en 5x optische zoomobjectief met een maximaal diafragma van f/3.9 in groothoekstand en f/4.7 in telestand. Filmen is ook mogelijk, in een resolutie van 640x480.

Het 3-inch touch screen is de opvallendste eigenschap van de Z300. Hiermee kun je scherpstellen op je onderwerp door erop te drukken. Ook zijn de belangrijkste functies beschikbaar via een druk op het scherm.

De camera beschikt over gezichtsherkenning, automatische sceneherkenning en een Blog-mode, waarmee je afbeeldingen automatisch herschaalt voor het gebruik op het web. Het ISO-bereik loopt tot 1600 en de CCD-sensor is gestabiliseerd.

Het is nog niet duidelijk of en wanneer de camera buiten Japan op de markt komt.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond