Fujifilm EF-X500 aangekondigd - geavanceerde reportageflitser

Fujifilm EF-X500 aangekondigd - geavanceerde reportageflitser

Thomas Kouveld 1262
Naast al het camera-geweld in de X-serie is ook de Fujifilm EF-X500 reportageflitser aangekondigd. De flitser is speciaal ontwikkeld voor de Fujifilm X-serie camera's en kan onder andere de sluitersnelheid van 1/8000 seconde van de Fujifilm X-Pro2 bijhouden.

De Fujifilm EF-X500 wordt gepresenteerd als een high-end flitser voor gebruik op de flitsschoen van de X-serie camera's en in de studio. We hebben nog geen beeldmateriaal van de nieuwe flitser, maar de fabrikant beschrijft hem als onopvallend en met een 'premium ontwerp', dat uitstekend bij de serie past.

Fujifilm EF-X500 specificaties

Fujifilm EF-X500De aankomende Fujifilm EF-X500 lijkt een geavanceerder model te worden dan de EF-X20 (zie rechts), die tegelijk met de Fujifilm X-Pro verscheen. De nieuwe telg beschikt over TTL-lichtmeting en heeft een richtgetal van 50 bij 105mm (zoombereik 24-105mm) en iso 100. In de studio kan de flitser andere flitsers aansturen door middel van optische signalen. Bovendien kan de flitser samenwerken met de sluitersnelheid van de Fujifilm X-Pro2.

Ook kan de flitskop draaien en kantelen, dit was met de voorganger niet mogelijk. Daarnaast is de Fujifilm EF-X500 voorzien van een water- en stofbestendige behuizing. Zie het persbericht voor de overige technische specificaties van de Fujifilm EF-X500.

Prijs en beschikbaarheid

De Fujifilm EF-X500 verschijnt in mei 2016. Een adviesprijs wordt later bekendgemaakt.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas