Fujicolor Benelux neemt Oypo over

Fujicolor Benelux neemt Oypo over

Thomas Kouveld 1119
Fujicolor Benelux neemt Oypo over per 15 december 2015, dat maken beide bedrijven bekend. De naam Oypo blijft bestaan, net als de geboden diensten en het hoofdkantoor. Fujicolor gaat Oypo helpen om internationaal uit te breiden. Vooral op het gebied van it heeft Fujicolor veel te bieden, aldus de partijen.

Oypo bestaat tien jaar en richt zich met name op schoolfotografen. Het berdijf helpt ze om het bestelproces te versimpelen. Aangesloten fotografen kunnen via hun website foto's aanbieden en de prijs per afdruk bepalen. Oypo verzorgt het bestel-, afdruk en verzendproces en neemt daarmee dus veel uit handen. Bijna twintigduizend fotografen zijn momenteel aangesloten bij Oypo.

Fujicolor Benelux neemt Oypo over per 15 december 2015

Fujicolor gaat de het bereik van Oypo vergroten en de geboden diensten in termijn internationaal aanbieden. Daarmee blijven de naam Oypo, het hoofdkantor en de huidige bezetting bestaan. De fotoproductie, die door vaklab Profotonet wordt verzorgd, gaat ook gewoon door. Voor de eindgebruikers zal er dus niet zoveel veranderen, aldus Oypo en Fujicolor.

Koen Lindner, een van der oprichters van Oypo, is in zijn nopjes met de overname: 'Ons bedrijf bestaat nu tien jaar. Het is fantastisch om je kindje zo snel te zien opgroeien. We hebben het op de wereld gezet, haar handje vastgehouden en door de puberteit geloodst. Nu is ze volwassen en wordt het tijd om de wijde wereld in te trekken'.

Antoon Nuiten, directeur van Fujicolor Benelux, zal samen met oprichters het reilen en zeilen op zich nemen. Nuiten: 'Oypo is een ambitieus bedrijf dat jaar na jaar een flinke groei heeft laten zien. Hun activiteiten en hun groeistrategie passen uitstekend bij de ambities van ons bedrijf om de fotografiebranche te ondersteunen met innovatieve producten en diensten.'

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas