Foto's Olympus OM-D E-M10 Mark II uitgelekt

Thomas Kouveld 2236
De eerste foto's van de Olympus OM-D E-M10 Mark II zijn uitgelekt. Een foto van de voor- en bovenzijde verscheen bij Digicame-info. In veel opzichten lijkt de nieuwe camera op de huidige E-M10, maar er is flink geschoven met de lay-out.

Dankzij Digicame-info krijgen we een eerste blik op de voor- en bovenkant van de aankomende Olympus OM-D E-M10 Mark II, die eerder in 2015 werd geregistreerd. Qua afmetingen en kleurgebruik zien we weinig verschillen met de huidige OM-D E-M10, maar bovenop de camera is het een ander verhaal.


Links de nieuwe OM-D E-M10 mark II, rechts de huidige OM-D E-M10.

Verschoven bedieningsknoppen

Zo is het programmakeuzewiel van links naar rechts verhuisd en zijn op die plek een aan/uit-schakelaar en fn-knop verschenen. De twee instelwielen aan de rechterkant zijn gebleven, maar zijn nu anders gepositioneerd.

Bovendien zien we een extra fn-knop op de duimsteun rechts achterop de camera. Op de achterzijde links heeft de huidige OM-D E-M10 een knop om de flitser omhoog te klappen. Bij de Mark II is dit onderdeel geworden van de aan/uit-schakelaar.

Aankondiging

Waarschijnlijk horen we binnen afzienbare tijd meer over de komst van de Olympus OM-D E-M10 Mark II. De verwachting is dat Olympus het nieuwe instapmodel in de OM-D-serie in augustus zal aankondigen.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas