Fotojournalist Lee Lockwood overleden

Redactie 456
Onlangs is de Amerikaanse fotojournalist Lee Lockwood overleden, hij is 78 jaar oud geworden. In de jaren zestig kreeg hij exclusieve kansen om communistische landen als Cuba en Noord-Vietnam te bezoeken en het leven aldaar vast te leggen.

Lockwood is dan ook bekend geworden door zijn lange, persoonlijke interview met Fidel Castro en zijn bezoek aan Noord-Vietnam, alwaar hij een Amerikaanse krijgsgevangene kon fotograferen. Hij was in 1967 de eerste buitenlandse journalist sinds tien jaar die in dat land toegelaten werd, toen de oorlog daar op zijn hoogtepunt was. Zijn bezoek van vier weken leverde hem de cover van Life op.

Fidel Castro

Het interview met Fidel Castro, over marxisme, de raketcrisis en vele andere thema's, vond gedurende een week plaats. In plaats van een cover leverde hem dat een boek op 'Castro's Cuba, Cuba's Fidel: An American Journalist’s Inside Look at Today’s Cuba in Text and Picture'. De in 1932 in New York geboren fotograaf werd jarenlang vertegenwoordigd door Black Star agency. 


afbeelding van Redactie
Door: DIGIFOTO Pro

DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van DIGIFOTO