Foto en specificaties Pentax K-3 II uitgelekt

Thomas Kouveld 1406
De technische specificaties en een foto van de aanstaande Pentax K-3 II zijn gelekt. Volgens de gegevens krijgt de Pentax K-3 II een 24-megapixelsensor met pixel-shift-technologie, ingebouwde gps en verbeterde autofocus.

De gelekte gegevens verschenen op het Japanse Digicame-info, waar eerder deze week een productfoto van de Pentax K-3 II te zien was. De nieuwe foto laat dezelfde camera zien, maar is van betere kwaliteit.

Ingebouwde gps en pixel-shift

Naast een foto zien we ook een lijst met specificaties. In de lange lijst gegevens (vertaald met dank aan Google Translate) zien we een aantal vernieuwingen ten opzichte van zijn voorganger, de Pentax K-3 uit 2013.

De nieuwe Pentax K-3 II krijgt onder andere ingebouwde gps, verbeterde continu autofocus tijdens burst-opnames en een pixelshift-modus waarbij vier foto's gecombineerd worden voor betere kleurweergave, minder ruis en hogere scherpte. Pentax gaf eerder al informatie vrij over deze techniek.

Volgens de uitgelekte gegevens krijgt de Pentax K-3 II net als de K-3 een 24-megapixelsensor, Prime III-beeldprocessor en isobereik van 100-51.200.

Officiƫle aankondiging

Volgens Digicame-info wordt de Pentax K-3 II op 23 april 2015 officieel aangekondigd, we weten dus waarschijnlijk snel over de gegevens juist zijn.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas