Foodfotografie centraal bij Foodphoto Festival in Denemarken

Thomas Kouveld 1536
Van 22 tot 25 oktober 2015 vindt het Foodphoto Festival #03 plaats in de Deense stad Vejle. Naast een tentoonstelling van de vele facetten van foodfotografie, worden er conferenties en workshops georganiseerd voor en door professionals in het vakgebied.

Het Foodphoto Festival is een tweejaarlijks evenement dat zich specifiek richt op foodfotografie. Professionals, zowel fotografen als food stylisten, redacteuren en koks, kunnen elkaar ontmoeten, elkaars werk bekijken en workshops en conferenties bijwonen.

Foodfotografie

Foodfotografie staat bekend als een van de moeilijkste disciplines om te beheersen, maar toch blijven de topfotografen redelijk onbekend, aldus de organisatoren. Met het festival willen zij meer aandacht voor het vakgebied en de fotografen genereren.

Locatie

De vorige edities van het evenement vonden plaats in de spaanse stad Tarragona, maar wegens de verslechterde economische situatie was het sinds 2013 niet meer mogelijk om het hier te houden. Editie #03 vindt dan ook plaats in de Deense Stad Vejle, de organisatie heeft hiervoor gekozen omdat de stad bekend staat om design en haute cuisine.

Festival en tentoonstelling

Op zaterdag 24 oktober vinden de Foodphoto awards 2015 plaats in het muziektheater van Vejle. Het festival zelf is specifiek gericht op professionals en kent een stevig prijskaartje, maar de tentoonstelling is gratis te bezoeken.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas