Flickr VR app gelanceerd – foto's in virtual reality

Flickr VR app gelanceerd – foto's in virtual reality

Maarten Jacobi 1261
Fotowebsite Flickr heeft een app voor de Samsung VR headset gelanceerd waarmee foto's in virtual reality kunnen worden bekeken. De app werkt samen met de Samsung Gear VR, een virtual reality headset voor Samsung smartphones. De Flickr VR app is gratis te downloaden.

Aangezien er meer dan tienduizend foto's op Flickr staan die een 360 graden perspectief bieden in hoge resolutie, kwam Flickr op het idee om de Flickr VR app te lanceren.

Niet zo gek, want virtual reality wordt met de dag populairder. Zo zien we tevens de opkomst van veel 360 graden camera's, bijvoorbeeld de Luna, 360fly of zelfs professionele OZO van Nokia.

Flickr VR app alleen voor Samsung Gear VR

De Flickr VR app werkt momenteel alleen nog met de Samsung Gear VR, een headset ontwikkeld door Samsung en Oculus. Met de headset kun je verschillende foto's selecteren, waar je vervolgens zelf rond kunt kijken in virtual reality.

Flickr geeft aan dat er in de toekomst ook een app voor andere VR headsets beschikbaar zal zijn, hier wordt momenteel hard aan gewerkt. Voor meer informatie kun je terecht op de Flickr website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten