Firmware-updates voor Olympus OM-D E-M1 en E-M5 Mark II

Thomas Kouveld 1586
Olympus breidt de mogelijkheden van de OM-D E-M1 en E-M5 Mark II verder uit met nieuwe firmware-updates. De E-M1 krijgt onder andere de beschikking over focus stacking, de E-M5 Mark II krijgt een 'flat' kleurprofiel voor de professionele nabewerking van films.

Bezitters van de Olympus OM-D E-M1 kunnen hun camera updaten naar firmwareversie 4.0. Heb je een OM-D E-M5, dan staat firmwareversie 2.0 klaar. Instructies voor het uitvoeren van de updates vind je hier.

Olympus OM-D E-M1 Firmwareversie 4.0

Firmwareversie 4.0 brengt in totaal 18 verbeteringen naar het vlaggenschip van Olympus. Zo kun je voortaan gebruikmaken van focus stacking, waarbij acht foto's worden gecombineerd tot één beeld met extra veel scherptediepte. Ook is het nu mogelijk om volledig over te schakelen naar de elektronische sluiter, waardoor je in stilte kunt fotograferen.

Daarnaast heeft de filmfunctie een aantal nieuwe opties gekregen. Je kunt nu filmen met 24, 25 of 30 beelden per seconde en gebruikmaken van de ingebouwde vijf-assige of digitale stabilisatie.  Verder wordt er tijdens het filmen meer nuttige informatie weergegeven op het display.

Olympus OM-D E-M5 Mark II Firmwareversie 2.0

De Olympus OM-D E-M5 Mark II krijgt vooral verbeteringen aan de filmfunctie. Met name de toevoeging van een 'flat' kleurprofiel is interessant voor filmmakers. Dit kleurprofiel zorgt voor weinig contrast en veel dynamisch bereik, waardoor je veel speelruimte in donkere en lichte partijen hebt tijdens het nabewerken.

Daarnaast heeft de camera vanaf firmwareversie 2.0 de beschikking over focus bracketing, waarmee je een serie foto's maakt met elk een klein verschil in de scherpstelinstellingen.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas