Everyday Messenger cameratas is enorm succes op Kickstarter

Thomas Kouveld 3810
Het Amerikaanse bedrijf Peak Design ontwikkelt de Everyday Messenger, een cameratas die ook zonder moeite gebruikt kan worden voor werk en dagelijkse activiteiten. En niet zonder succes; het Kickstarter-project heeft al meer dan een miljoen dollar ingezameld. De tas moet in december 2015 verschijnen.

Met de Everyday Messenger ontwikkelt Peak Design een flexibele cameratas die met gemak groter en kleiner te maken is, afhankelijk van je bagage.

Stevig en flexibel

De inhoud van de Everyday Messenger varieert van 13,5 liter tot 20,5 liter. Om cameraspullen in te pakken wordt gebruikgemaakt van schuimrubber verdelers, maar deze zijn een stuk dunner en flexibeler dan bij andere tassen. Daardoor blijft het mogelijk de tas strak in te pakken.

Verder is de tas gemaakt van weerbestendig materiaal en voorzien van schokabsorberende kussens. Daarnaast is er snelle toegang tot je camera door een magnetische sluiting aan de voorkant en een rits aan de bovenkant.

Peak Design kwam in 2011 met de Capture Camera Clip, een systeem om je camera aan bijvoorbeeld de schouderband van je cameratas te bevestigen. De Everyday Messenger is compatibel met dit systeem, waardoor je je camera ook aan de buitenkant van de tas kunt dragen.

Kickstarter

Het Kickstarter-project voor de Everyday Messenger is gestart op 23 juli 2015 en nu al een enorm succes. Peak Design ging voor een streefbedrag van 100.000 dollar, maar de teller staat op het moment van schrijven al boven een miljoen dollar, met nog bijna twee maanden te gaan.

Voor 195 dollar krijg je de Everyday Messenger opgestuurd. Als alles volgens plan verloopt, moet dit in december 2015 gaan gebeuren. Voor 225 dollar krijg je er een tasje bij voor kabels en ander kleingoed.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Frans Wijnen

Plasmans'Verkoopmaatschappij BV is excusief importeur en distibuteur van Peakdesign producten in de Benelux. Misschien een idee om te vermelden in uw artikel, zodat uw lezers direct weten waar ze terecht kunnen.
Metvriendelijke groet, Frans Wijnen