Epson SC-P2000 aangekondigd - Print op groot formaat met hoge kwaliteit

Epson SC-P2000 aangekondigd - Print op groot formaat met hoge kwaliteit

Thomas Kouveld 1147
Epson presenteert een nieuwe fotoprinter in de professionele SC-P-serie. De Epson SC-P2000 is voorzien van verschillende nieuwe technologieën en functionaliteiten. Daardoor maakt hij volgens de fabrikant niet alleen uitstekende prints, maar is hij ook erg gebruiksvriendelijk.

De Epson SC-P2000 is ontworpen voor fotolabs, copy shops en bedrijven.

Nieuwe technologieën

Omdat de kwaliteit van prints hoog moet zijn, is de Epson SC-P2000 voorzien van een PrecisionCore MicroTFP-printkop, die, ook bij lagere kwaliteitsinstellingen, uitstekende prints moet afleveren. 

Daarnaast is de toevoer van media verder verbeterd: een vernieuwde papiertoevoerstabilisator die is voorzien van een camera en rolsysteem zorgt ervoor dat de printer correct blijft werken. De Epson UltraChrome Pro 10-colour inktset, Photo en Matte Black-inkt en de K4- en Multi Size Droplet-techonolige moeten zorgen voor de meest accurate printresultaten.

Via de Epson Colour Calibration-functie kunnen gebruikers zelf de kleurreproductie instellen.

Gebruiksvriendelijkheid

Volgens Epson blinkt de SC-P2000 uit in gebruiksvriendelijkheid dankzij een duidelijk lcd-scherm en heldere handleiding. Het wisselen van papier is zo eenvoudig mogelijk gemaakt en na het printen wordt de printkop zo gepositioneerd dat de gebruiker deze makkelijk kan schoonmaken. Dit scheelt in onderoudskosten, aldus de fabrikant.

Ook is het mogelijk om Adobe postscripts te gebruiken en rechtstreeks te printen vanaf een externe harde schijf.

Epson SC-P2000 prijs en beschikbaarheid

De Epson SC-P2000 is vanaf maart 2016 beschikbaar. Een adviesprijs is nog niet bekend, maar zijn voorganger, de Epson Stylus Pro 11880, kost op het moment van schrijven bijna elfduizend euro. Enthousiaste fotografen zullen dus waarschijnlijk flink in de buidel moeten tasten.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas