Enlapse Tikee – Alles-in-één oplossing voor time-lapse-fotografie

Enlapse Tikee – Alles-in-één oplossing voor time-lapse-fotografie

Maarten Jacobi 1018
Een time-lapse maken kost tijd en vaak een ingewikkelde set-up. Daar wil Enlapse verandering in brengen met de Enlapse Tikee, een zelfonderhoudend apparaat dat met een druk op de knop oneindig lang timelapse-foto's kan maken en combineren.

De Enlapse Tikee is te bedienen met een smartphone, wordt opgeladen door zonne-energie, is weersbestendig en slaat de foto's op een micro-sd-geheugenkaart op.  Dit zijn indrukwekkende kwaliteiten, die op Kickstarter als speerpunten worden genoemd.

De camera gebruikt een Sony Exmor R sensor van 1/2,3 inch en maakt foto's van zestien megapixels. Het apparaat is in twee uitvoeringen verkrijgbaar: de Tikee en de TikeePro. De Pro-versie heeft als extra optie dat het over 3G-internet en GPS beschikt.

Enlapse Tikkee op zonne-energie

Via de browser is het mogelijk om de foto's binnen te halen en te bewerken tot een time-lapse (wat ook automatisch gedaan kan worden).

Momenteel staat de Enlapse Tikee als Kickstarterproject online, waarmee het in totaal 150.000 euro probeert op te halen. Op het moment van schrijven staat de teller al op 79.000 euro en heeft het project nog 29 dagen te gaan. De Tikee is verkrijgbaar vanaf 349 euro, de PRO-versie vanaf 449 euro.

Voor meer informatie kun je terecht op de Kickstarterpagina. Eerder hebben we een aantal belangrijke Kickstarter projecten op een rijtje gezet.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten