EIZO ColorEdge CS270

EIZO introduceert ColorEdge CS270

Thomas Kouveld 2344
EIZO presenteert de CS270, een 27-inch ips-monitor speciaal voor fanatieke amateurfotografen. De fabrikant belooft de bekende uitstekende beeldkwaliteit, kleurweergave en hardwarekalibratie, voor een relatief lage prijs van 1099 euro.

We kennen de CS-serie van EIZO onderhand als een lijn kwalitatief hoogstaande monitoren met een bescheiden prijskaartje. De modellen hebben doorgaans veel eigenschappen die de duurdere modellen ook hebben. Eind 2014 verscheen de ColorEdge CS240, een 24-inch-monitor met adviesprijs van 699 euro.

EIZO Coloredge CS270

De EIZO ColorEdge CS270 is met 27-inch een slag groter. Het wide gamut-scherm heeft een resolutie van 2560x1440 pixels, dat 99 procent van de Adobe RGB-kleurruimte kan tonen. Via HDMI en DisplayPort geeft de monitor 10-bits kleuren weer, samen met een 16-bits Look-Up Table en schermkalibratie in de fabriek, belooft EIZO optimale kleurweergave bij aflevering.

Digital Uniformity Equalizer

Net als de CS240, maakt de EIZO CS270 gebruik van Digital Uniformity Equalizer (DUE). Dat zorgt ervoor dat helderheid en kleurweergave over het hele scherm gelijk zijn. Ook moet het scherm geen flikkering weergeven door de hybride helderheidsbesturing. Het scherm zelf is mat en spiegelt daardoor niet.

ColorNavigator

Om het scherm indien nodig te kalibreren, levert EIZO haar eigen ColorNavigator-software mee. Het pakket heeft een aantal voorkeuze-instellingen, maar kan ook samenwerken met kalibratietools. EIZO maakt zelf de EX2, maar de software werkt ook samen met tools van andere fabrikanten, zoals de Datacolor Spyder.

Ergonomie

Met de meegeleverde voet kun je de monitor naar wens afstellen. Het scherm kan draaien, kantelen en naar boven of beneden worden bewogen. Daarnaast kan de monitor een kwart slag worden gedraaid, zodat hij in portretstand staat.

Prijs en beschikbaarheid

De EIZO Coloredge CS270 is vanaf juli 2015 verkrijgbaar en gaat 1099 euro kosten.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas