Fanatieke filmers kunnen bijna niet meer om Magic Lantern heen, de aangepaste software biedt hulpmiddelen die filmen met een Canon-dslr een stuk gemakkelijker maken. Denk aan 'focus peaking' en live kunnen controleren van de audiolevels. Vooralsnog waren die privileges niet weggelegd voor de eigenaren van een Canon 7D. Gelukkig is daar verandering in gekomen.

Canon 7D met Magic Lantern

Alpha-versie

Voordat je meteen een gat in de lucht sprint, de vrijgegeven firmware is een zogenaamde alpha-variant. De software is dus nog vollop in ontwikkeling en kan bugs en fouten bevatten. Magic Lantern onderstreept dan ook dat het gebruik volledig op eigen risico is en dat ze niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor eventuele defecten aan je apparatuur.

Welkome toevoeging

Toch is het een interessante ontwikkeling, want zelf ervaren we Magic Lantern (op de Canon 5D Mark II) als een zeer welkome toevoeging tijdens het filmen, maar soms ook tijdens het fotograferen. Durf je het niet aan om de alpha-versie op je camera te instaleren, met een beetje geluk komt over niet al te lange tijd een beta- en definitieve versie beschikbaar. Kijk voor de exacte specificaties, bekende problemen met deze release en de gebruiksaanwijzing op de website van Magic Lantern.