Dutch Identity – expositie over Nederlandse portretfotografie

Dutch Identity – expositie over Nederlandse portretfotografie

Maarten Jacobi 1580
Wat maakt de Nederlandse portretfotografie zo bijzonder? Die vraag staat 16 januari 2015 centraal in de expositie 'Dutch Identity' in Museum de Fundatie in Zwolle. Verschillende portretfotografen zullen hun werk tentoonstellen, met ieder een eigen perspectief op de huidige ontwikkelingen.

De expositie geeft met ruim honderd foto's een beeld van de huidige relatie tussen fotograaf, subject en toeschouwer, die zowel kunstzinnig als politiek erg interessant is. Denk bijvoorbeeld aan de portretten gemaakt door Ernst Coppejans (hierboven afgebeeld), die een homosexuele man uit West Afrika afbeeldde, waarmee de man zijn leven op het spel zette.

Dutch Identity en de Fotoacademie

Coppejans doet aan de expositie mee als oud-student van de Fotoacademie, evenals Linelle Deunk, Lucia Ganieva en Ringel Goslinga. Ook docenten Joost van den Broek en Marie-Cécille Thijs exposeren tijdens de tentoonstelling.


Foto © Marie-Cécille Thijs

Meer informatie over de expositie is te vinden op de website van Museum de Fundatie. Informatie over verschillende fotografie-opleidingen vind je op de Fotoacademie-website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten