Drone Light Painting – Kerstboodschap in de lucht

Drone Light Painting – Kerstboodschap in de lucht

Maarten Jacobi 1930
Met licht 'verven' is een bekende fotografietechniek, die tot nu toe nog niet eerder met een drone in de lucht was uitgevoerd. Daarom is de kerstgroet van Ascending Technologies wel heel speciaal; via een drone in de lucht, gewapend met een ledlamp, tekende het bedrijf verschillende kersttaferelen.

De foto's zijn bedoeld om te laten zien hoe precies er met de AscTec Navigator een route voor de drone gepland kan worden in de lucht.

Ascending Technologies heeft ook een video uitgebracht die een uitleg geeft over hoe het resultaat bereikt is. Met honderden individuele punten in de lucht wisten de drones indrukwekkende 'lichtschilderijen' te produceren.

Drone Light Painting als kerstgroet

Soms duurde een vlucht wel tien minuten om de foto te maken, waarbij de sluiter van de camera constant geopend bleef. De foto's zijn beschikbaar als bureaublad achtergrond en kunnen worden gedownload op de officiële website.

Benieuwd naar deze luminografische manier van fotograferen? Eerder zagen we ook al een militair die een 'lichtschilderij' maakte van een helikopterlanding.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten