DJI hittecamera in ontwikkeling voor de brandweer

DJI hittecamera in ontwikkeling voor de brandweer

Maarten Jacobi 1178
Drones zijn inmiddels niet meer weg te denken en kunnen een waardevolle toevoeging zijn in gevaarlijke situaties. Zo wordt er momenteel gewerkt aan een DJI hittecamera, die in extreme situaties dienst kan doen voor professionele hulpverleners als de brandweer.

Veel mensen kennen drones enkel in recreatieve situaties, maar ze worden al veel gebruikt als professionele hulpmiddelen, bijvoorbeeld door boeren op het land of de brandweer.

Momenteel werkt drone-ontwikkelaar DJI aan een hittebestendige camera, die gebruikt kan worden door de brandweer, genaamde de Zenmuse XT. Met de camera krijgt de brandweer makkelijker toegang tot moeilijk begaanbare plekken en kan de drone worden ingezet bij het blussen.

DJI hittecamera in 2016 beschikbaar

Om de DJI hittecamera te realiseren gaat het bedrijf in zee met FLIR, een bedrijf gespecialiseerd in het maken van hittebestendige sensoren. Als alle ontwikkelingen zoals gepland verlopen, is het eerste prototype in 2016 beschikbaar.

Er is nog geen adviesprijs bekendgemaakt voor de Zenmuse XT. Eerder zagen we al dat ook GoPro werkt aan een stevige drone.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten