DJI Geospatial Environment Online aangekondigd – ontwijkt automatisch verboden terrein

DJI Geospatial Environment Online aangekondigd – ontwijkt automatisch verboden terrein

Maarten Jacobi 1178
DJI heeft zojuist het Geospatial Environment Online aangekondigd, een beveiligingssysteem waarmee de DJI-drones automatisch buiten verboden terrein blijven. Dit moet overheden en gemeentes tegemoetkomen, die zo makkelijker het gebruik van drones kunnen voorkomen in de bebouwde kom.

Eerder al bracht drone-fabrikant DJI een firmware-update uit waarmee de drones niet meer konden vliegen in de binnenstad van Washington, nadat daar een DJI-drone was gecrasht nabij het Witte Huis. Het nieuwe DJI Geospatial Environment Online breidt deze functie uit, en weerhoudt de drone ervan om op te stijgen of te landen boven verboden terrein, zoals de bebouwde kom.

Veel fotojournalisten vrezen dat ze hiermee minder in staat zijn om goed verslag te kunnen doen in de binnensteden, als ze verhinderd zijn door het beveiligingssysteem. Het is nog onduidelijk wie er allemaal een aanvraag kunnen plaatsen om in het systeem opgenomen te worden; dit kunnen overheden zijn, maar ook bedrijven.

Tijdelijke toegang

DJI geeft aan dat het beveiligingssysteem wel tijdelijk kan worden opgeheven voor geverifiëerde (en geregistreerde) gebruikers. Toch blijven de restricties zelfs met registratie gelden voor de door overheden geselecteerde gebieden.

DJI Geospatial Environment Online in december 2015

In december 2015 zal het nieuwe beveiligingssysteem via een firmware-update worden geïnstalleerd op de DJI-drones, waarna de app je vertelt welke gebieden wel en niet begaanbaar zijn. Voor meer informatie over de DJI-drones kun je terecht op de officiële website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten