DIGIFOTO Q&A – Stel hier je vragen!

DIGIFOTO Q&A – Stel hier je vragen!

Maarten Jacobi 2523
Dagelijks ontvangen we veel e-mails en berichten met allerlei vragen van lezers. Omdat we die informatie het liefst met iedereen willen delen, kun je vanaf nu je vragen onderaan dit artikel stellen in de reacties. Wij beantwoorden vervolgens de vragen in de DIGIFOTO Q&A video.

Het is weer tijd voor een gloednieuwe DIGIFOTO Pro Q&A! Er gebeurde deze week weer heel wat in cameraland, zoals de gelekte Canon EOS 80D specificaties en natuurlijk de gelekte Pentax K-1 specificaties! Heb je vragen over deze camera's, of juist een hele andere vraag? Stel ze gerust in de onderstaande comments! Hieronder zie je de video van de vorige Q&A, waarin we antwoord geven op de eerder gestelde vragen:

Allerlei vragen

Ook als het helemaal niets met bovenstaande nieuwtjes te maken heeft en je gewoon wilt weten welk objectief je het beste kun kopen, of welke adapter je ergens voor nodig hebt; wij nodigen je van harte uit om het ons te vragen.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Geert Arends

Die nieuwe sony a6300, zorgt die camera ervoor dat 4k ook in andere instapmodellen komt bij andere cameramerken? Het lijkt me een interessante camera...

afbeelding van Bart

Kan ik Nikon AF-S objectieven (bijvoorbeeld 50mm f1.8G), met autofocus gebruiken op een Nikon F80?

afbeelding van Joris Ribbink

Ten eersten: erg leuke vragenrondes, ik geniet en leer er van! Vraagje: is het gevaarlijk om magic lantern op mijn 5d mark 2 te plaatsen? Ik lees wisselende verhalrn...

afbeelding van GW

Ik ben van plan mijn eerste camera aan te schaffen die ik vooral voor algemene fotografie en interieurfotografie (vrij donker intereur) wil gebruiken. Zeker met het oog op de iso (voor 't interieur) zou ik het liefst een full frame willen maar daar heb ik nu gewoon het geld niet voor en occasions zie ik niet zitten. Ik denk dat ik voor de Canon 700 D kit ga met als eerst lens de plastic fantastic/ 50mm. 1. Wat zou een goede en betaalbare tweede groothoek-lens zijn met het oog op de interieurfotografie? 2. Is er een specifieke technische term / codering waar ik moet letten als ik bij het kiezen van lenzen al rekening wil houden met een latere uitbreiding naar een full frame?

afbeelding van Gerwin

Komen er nog nieuwe Nikon spiegelreflex full farm camera's er bij dit jaar

afbeelding van GW

Hartelijk dank voor het uitgebreide antwoord :)) .

afbeelding van Janine den Braven

Ik vroeg me af welke lens beter is voor mijn nikon 3200 de 55 200 of de 55 300. Ook vroeg ik me af ik vind een macro lens écht te duur maar is een omkeer-ring of een tussen ringen een vergelijkbare oplossing en welke is dan de beste.

( vind het erg leuk dat jullie deze video's maken ben er al veel door te weten gekomen)