DIGIFOTO Q&A – Stel hier je vragen!

DIGIFOTO Q&A – Stel hier je vragen!

Maarten Jacobi 1723
Dagelijks ontvangen we veel e-mails en berichten met allerlei vragen van lezers. Omdat we die informatie het liefst met iedereen willen delen, kun je vanaf nu je vragen onderaan dit artikel stellen in de reacties. Wij beantwoorden vervolgens de vragen in de DIGIFOTO Q&A video.

Met CES 2016 achter de rug, kunnen we ons voorstellen dat je een vraag hebt over bijvoorbeeld de nieuwe Nikon D5, D500 of de KeyMission 360. Het kan natuurlijk ook dat je een vraag hebt over de nog aan te kondigen Canon EOS-1D X Mark II of de Fujifilm X-Pro 2. Alle vragen zijn welkom, ook als ze gaan over de wie de rechten heeft van een apenselfie of welk objectief uit 1880 het beste past op een Sony A7 II.

Stel je vragen dan ook gerust in de onderstaande comments! Hieronder zie je de video van de vorige Q&A, waarin we antwoord geven op de eerder gestelde vragen:

Allerlei vragen

Ook als het helemaal niets met bovenstaande nieuwtjes te maken heeft en je gewoon wilt weten welk objectief je het beste kun kopen, of welke adapter je ergens voor nodig hebt; wij nodigen je van harte uit om het ons te vragen.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Maarten de Boer

Waarom worden er nog zo veel foto's met de 'dutch angle' geschoten terwijl iedereen die er naar kijkt automatisch zijn hoofd draait?

afbeelding van Fred van der Zee

Hallo Maarten en Thomas, bedankt voor het behandelen van mijn vraag.
Ik gebruik de gratis RAW converter van Sony voor de bestanden van mijn RX100 en zet ze om in TIFF bestanden. Werkt ook wel. Ik blijf de updates voor PSE 14 in de gaten houden.

Groet van Fred

afbeelding van Martijn van den Berg

Is het beeld op een 105mm lens met 0.28x vergroting hetzelfde als op een 105mm macro lens met 1x vergroting? Ervanuitgaande dat beide camera's vanaf precies dezelfde plek een foto maakt.

afbeelding van William K

Hoe krijgen sommige fotografen van die super heldere foto's kan ik dat ook met mijn D7100?

afbeelding van Ignas van de Berg

Eerst en vooral met veel plezier naar jullie video gekeken.
Dan ook maar meteen een vraag: het plan bestaat om dit jaar een Canon 6 D aan te schaffen. Het dilemma is nu welk objectief, wordt het een 24-70, een 24-105 beiden van Canon of gaan we gluren bij de buren?
Ik hoop dat het voor jullie geen dilemma is?
Met vriendelijke groet, Ignas