DIGIFOTO Q&A – Stel hier je vragen!

DIGIFOTO Q&A – Stel hier je vragen!

Maarten Jacobi 2856
Met alle ontwikkelingen op het gebied van camera's en fotografie kunnen we ons voorstellen dat je je af en toe iets afvraagt. Wat is de beste camera voor jou? Waarom zou je een prime objectief willen en hoe loopt het af met de Samsung camerabranche? Laat je vragen achter als reactie onder dit artikel, en wie weet krijg jij vrijdag antwoord in de DIGIFOTO Q&A video!

Dagelijks ontvangen we veel e-mails en berichten met allerlei vragen van lezers. Omdat we die informatie het liefst met iedereen willen delen, kun je vanaf nu je  vragen onderaan dit artikel stellen in de reacties. Wij beantwoorden vervolgens de vragen in de DIGIFOTO Q&A video aan het eind van deze week.

Zo zagen we vorige week hoe een sensor werkt en kwamen we met onze bevindingen van de Sony A7S II. Ook hebben we op dit moment een poll lopen over de positie van Sony ten opzichte van Nikon en Canon. We kunnen ons goed voorstellen dat je over één van deze onderwerpen een vraag hebt. Stel die dan ook gerust in de onderstaande comments!

Allerlei vragen

Ook als het helemaal niets met bovenstaande nieuwtjes te maken heeft en je gewoon wil weten welk objectief je het beste kunt kopen, of welke adapter je ergens voor nodig hebt; wij nodigen je van harte uit om het ons te vragen.

Aanstaande vrijdag posten we een video op DIGIFOTO Pro, waarin we uitgebreid terugkomen op jullie vragen!

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Bryan Belga

Ik doe event fotografie en fotografeer in een club/cafe waar ik veel portret fotos maak van de mensen. Ik beschik op dit moment over een canon 600D met een sigma 17-50mm 2.8 en een canon 75-300 4 - 5.6. Graag wil ik upgraden naar de 70-200 2.8 is ii en canon 6D. Maar kan ze niet beiden tegelijk aanschaffen. Wat zou het beste zijn om als eerste aan te schaffen? De 6D of de 70-200mm.
Mvg,
Bryan Belga

afbeelding van anton veenstra

70-200 je weet niet wat je overkomt met een toplens,ook op een instap model een wereld van verschil

afbeelding van Bryan Belga

Oke bedankt voor t antwoord! Misschien is 't dan ook beter om ff te wachten op de 6D mark ii?

afbeelding van Frank van Oosterhout

Ik houd mij bezig met "FotoFilmen". Op dit moment gebruik ik Magic Lantern bij het filmen op een EOS5DM3. Zal Canon of een andere fabrikant, van DSLR/systeemcamera's, ooit RAW-opname bij het filmen mogelijk maken?

afbeelding van Amanda Peters

Komt post focus binnenkort ook naar andere camera's zoals die van canon en werkt het goed?

afbeelding van PJ Dijkstra

Wat heeft bij u de voorkeur: 70D of GH4?

afbeelding van Fred van der Zee

Photoshop Elements 14 kan de RAW bestanden van mijn Sony RX100 uit 2012 niet openen. Wat kan de oorzaak zijn? Adobe krijg ik niet eenvoudig te spreken n.l. niet. Mijn winkelier weet het ook (nog) niet. Ik fotografeer in jpg fine en RAW tegelijk. 3 jaar geleden was dit een "bug" in PSE heb ik gelezen, maar nu toch niet meer?

Mvg. Fred

afbeelding van F Vosseberg

Wat vinden jullie van al die crowdfundingprojecten die niet echt baanbrekend zijn? Ik zou daar zelf nooit geld in steken, te veel risico.....

afbeelding van Ludovico Alcorta

Voor astrofotografie is het beter om veel frames met korte exposure te nemen, of een frame met langere exposure? Ik hoor van sommigen dat iso hoog moet, van anderen dat het laag moet. Wat is de beste iso voor de Melkweg op een canon 100d met een sigma 18-35mm f1.8 en een tokina 11-20mm f2.8 lens?

afbeelding van Casper

Ik fotografeer wel eens in een theater waar ze voornamelijk led-lampen gebruiken. Hoe voorkom ik dat bij bijvoorbeeld blauw of rood licht alles uitgebeten is in die kleur? Ik weet hoe het verschijnsel technisch gezien ontstaat, maar wil graag weten of ik alles moet gaan onderbelichten of dat er in de nabewerking oplossingen zijn.

afbeelding van woutervroom

Waar vind ik de video van afgelopen vrijdag?