Daniëlle Celie wint publieksprijs IFL 2015

Dalindcy 1405
Daniëlle Celie is de winnares van de allereerste Hans Gillis Publieksprijs van het Internationaal Fotofestival Leiden 2015. Dat werd op zaterdag 31 oktober tijdens de uitreiking bekendgemaakt.

Daniëlle's fotoserie 'Pyramiden' werd door het publiek verkozen als favoriet. Deze fotoserie is gemaakt in de gelijknamige spookstad Pyramiden, dat in de jaren '20 en '30 populair was door zijn kolenmijnen. Daniëlle legde deze plek vast door middel van verschillende analoge technieken. Naast een mooie trofee wint zij met de publieksprijs een cheque van vijfhonderd euro om te besteden aan nieuwe fotografieprojecten. 

Hans Gillis Publieksprijs

De Hans Gillis publieksprijs is dit jaar in het leven geroepen. Hans Gillis was mede-oprichter van het festival en is helaas afgelopen januari overleden. Deze prijs is als eerbetoon aan Hans in het leven geroepen.

Internationaal Fotofestival Leiden

Dit jaar werd het Internationaal Festival Leiden voor de derde keer georganiseerd. Van 10 tot en met 31 oktober was het werk van twintig beginnende professionele fotografen in de binnenstad van Leiden te bewonderen. Tijdens de opening van het festival, op 10 oktober werd Alexander Krack verkozen als grote winnaar van het festival. Op de website van het festival vind je meer informatie over de tentoonstellingen en prijzen.


Daniëlle met haar prijs. Foto © IFL 2015

afbeelding van Dalindcy

Dalindcy Koolhoven | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Dalindcy