Color Night Vision X27 - Zo ziet de nacht eruit in kleur!

Color Night Vision X27 - Zo ziet de nacht eruit in kleur!

Maarten Jacobi 1386
In het donker filmen of fotograferen zonder lichtbron is lastig, en hiervoor zijn speciale technieken ontwikkeld. Toch was het tot op heden nog praktisch onmogelijk om in kleur te kunnen fotograferen of filmen in het donker. Om dit toch te kunnen doen heeft het Amerikaanse bedrijf SPI een speciale sensor, genaamd de Color Night Vision X27.

De X27-sensor maakt het mogelijk om in het donker redelijk heldere beelden te krijgen van 10 megapixels, in volle kleur. Natuurlijk is er redelijk wat ruis zichtbaar, zoals hieronder in de video te zien is, maar dat is te verwachten bij 1 millilux aan licht.

Color Night Vision X27 voor militaire doeleinden

Vooral indrukwekkend is de redelijk natuurlijke kleur van het landschap en het feit dat je de sterrenhemel zo duidelijk en scherp in beeld ziet. Overigens is de sensor ook te gebruiken bij daglicht.

De Color Night Vision X27 sensor is bedoeld voor professionele doeleinden, met name militair gebruik is een optie. Op den duur zou een vergelijkbare techniek in de consumentencamera's beschikbaar kunnen zijn. Voorlopig moeten we het doen met indrukwekkende iso-prestaties van de Sony A7S II.

Meer informatie vind je op de officiƫle website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Charles hoorne

The x27 looks amazing

afbeelding van Charles hoorne

I have read that the x27 can detect low light scenes as sensitive as 1 millilux, for a colour sensor to be able to achieve this level of performance is quite astonishing. I saw additional videos at the companies YouTube page

https://m.youtube.com/user/hms311