Celebrity fotograaf zet Hitlers zelfmoord op de foto – Schokkende beelden

Celebrity fotograaf zet Hitlers zelfmoord op de foto – Schokkende beelden

Maarten Jacobi 3644
Celebrity fotograaf Tyler Shields heeft verschillende portretten gemaakt van Adolf Hitler die zichzelf doodschiet. De Australische acteur Kick Gurry figureert in de foto als Hitler. De verschillende Hitler zelfmoordfoto's worden voor 20.000 dollar per stuk verkocht.

Het is een ongebruikelijke en best choquerende reeks portretten van Adolf Hitler die zichzelf neerschiet en wordt neergeschoten door een vrouw.


Foto's © Tyler Shields

Shields kreeg heftige reacties op de foto's, zo liet hij op Twitter weten: 'Over 5000 emails this morning about Hitler and Donald Trump because of this photo… Thoughts?'

Hitlers zelfmoord portret voor 20.000 euro

Het gouden pistool dat gebruikt is in de foto is een replica van het pistool dat Hitler daadwerkelijk bij zich had in de bunker in Berlijn, tijdens zijn laatste paar dagen in april 1945.

Volgens geruchtensite TMZ worden de foto's voor 20.000 dollar per foto verkocht door de fotograaf. Shields staat bekend om zijn choquerende projecten, zo verzamelde de fotograaf al eerder bloedmonsters van verschillende celebrities om een kunstwerk van de te maken.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van KeesM

"Schokkende beelden"? Heeft DFP zo'n kop nodig, jullie zijn toch niet de Telegrof? Er is niets schokkends aan deze foto's, ze zijn niet meer dan sensatiezoekerig, in ieder geval beneden het niveau waarop ik DFP graag zie functioneren..... Overigens stelt de 'geruchtensite' dat de fotograaf zijn werk voor 20.000 dollar wil verkopen, niet dat hij ze daadwerkelijk verkocht heeft. Ach ja, hoop doet leven....;-)

afbeelding van Houwing

Schokkend?..nou nee tegenwoordig niet meer na alle IS beelden. Voegt het iets toe? voor mij niet. Het portret is niet gelijkend, ik vind het eigenlijk daardoor een waardeloze foto, geen cent waard en zeker ook geen aandacht.

afbeelding van ErwinvA

Ik wist niet dat Eva Braun joods was :(

afbeelding van Thomas Kouveld

Goed punt, we hebben de tekst aangepast.

afbeelding van Win

Eigenlijk best triest als je met dit soort, eigenlijk fantasieloze foto's, de aandacht moet trekken.

afbeelding van Thom83

Het is nog maar de vraag of hij zelfmoord heeft gepleegd.
Zelfs de OSS (nu CIA) kan het op de dag van vandaag niet bevestigen.
http://www.history.com/shows/hunting-hitler

Even on-topic: Ik vind het maar niks, heeft niks met kunst of fotografie te maken. Alleen maar gemaakt om aandacht te krijgen. En dat heeft deze fotograaf nu en hij zal de rest van zijn carrière gezien worden als de fotograaf die deze smaakloze foto's heeft gemaakt.