Canon-topman: 'Ik vind ons ook traag'

Thomas Kouveld 1991
Canon moet sneller innoveren. Dat geeft Masaya Maeda, managing director en chief executive bij Canon, toe tijdens een interview met DPreview op de CP+-beursvloer in Japan. Ook gaat de fabrikant zich naar eigen zeggen serieuzer op de spiegelloze markt richten.

Maeda is hoofd van de afdeling Image Communication Products Operations bij Canon. Tijdens het interview komen verschillende zaken aan bod over de strategie van de fabrikant, waaronder innovatie en de concurrentie van compacte systeemcamera's.

Achter de feiten aan

Canon krijgt de laatste jaren vaak te horen langzaam te zijn. Als het gaat om camera's met hoge resolutie en de mogelijkheid om in 4K-resolutie te filmen, loopt de gigant vaak als een logge machine achter de concurrentie aan. Met de aankondiging van de EOS 5DS en 5DS R heeft Canon een inhaalslag gemaakt, maar het heeft lang moeten duren.

Maeda vertelt dat dit inderdaad een probleem is dat aangepakt moet worden. Volgens hem moet de tijd tussen de ontwikkeling van nieuwe technologie├źn en de introductie daarvan korter worden. Desalniettemin heeft Canon weinig te vrezen van concurrenten als Sony en Nikon, als het aan Maeda ligt.

Systeemcamera's

Ook heeft Canon nog weinig in de melk te brokkelen op de spiegelloze markt. De onlangs verschenen EOS M3 is een stap in de goede richting, maar of het toestel ervoor kan zorgen dat de fabrikant een serieuze speler wordt, is nog de vraag. Daarnaast is het objectieven-aanbod voor de M-serie karig te noemen.

Noem het grootspraak, maar Maeda zegt niet bang te zijn voor de concurrentie van andere fabrikanten. Naar eigen zeggen is Canon nog aan het onderzoeken wat de nieuwe standaard gaat worden: instap-dslr's, systeemcamera's of high-end compactcamera's.

Toekomst

Wel geeft Maeda aan, zonder in details te treden, dat Canon nieuwe objectieven gaat aanbieden voor de EOS M-vatting. Bovendien is de fabrikant zich aan het ori├źnteren op de vraag naar compacte camera's met 4K-filmfunctie. Volgens de topman wordt overwogen om deze mogelijkheid toe te voegen in toekomstige producten.

Andere onderwerpen die worden besproken zijn de EOS 5DS en 5DS R, de ontwikkeling van het Dual Pixel-autofocussysteem en lopende patenten. Lees het interview hier.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van keeltjie

wordt tijd dat ze de eos70d gaan updaten op filmgebied> 50 fps op 1080!!