Canon registreert EF 35mm f/1.4L II USM en EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM

Thomas Kouveld 1194
Bij het Russische Novocert zijn twee nieuwe Canon-objectieven opgedoken. Het gaat om de productregistraties van de langverwachte EF 35mm f/1.4L II USM en een EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM. Mogelijk is dat een pancake-zoom voor de EOS M-serie.

Eind juni 2015 vingen we al op dat de Canon EF 35mm f/1.4L USM II 'af' zou zijn. Veel bewijs om die uitspraak te bekrachtigen hadden we toen nog niet. Daar komt nu verandering in. Op de Russische website Novocert is de registratie van een aantal Canon-objectieven te zien, waaronder de 35mm f/1.4L II USM.

15-45mm pancake-zoom voor EOS M?

Naast het langverwachte L-objectief, wordt ook melding gemaakt van een 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-zoomobjectief voor de EOS M-serie. Gezien het beperkte diafragma bij het maximale zoombereik, gokken we dat Canon met een compact zoom-objectief voor de EOS M-serie komt. Vrijwel alle compacte systeemcamera's worden tegenwoordig geleverd met een pancake-kitlens, enkel Canon heeft nog niet zo'n compacte kitzoom in het assortiment.

Wanneer de objectieven officieel gepresenteerd worden is nog niet bekend. Volgens geruchten kondigt Canon op 14 augustus twee objectieven en een camera aan. Mogelijk gaat het om de twee geregistreerde objectieven en een opvolger van de Canon EOS 100D.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas