Canon PowerShot G3 X krijgt 1-inchsensor en 24-600mm-objectief

Thomas Kouveld 2555
Canon liet in 2014 al weten aan een PowerShot-camera te werken met een grote sensor en veel zoom. Nu maakt de fabrikant bekend dat het gaat om de PowerShot G3 X met een 1-inchsensor en 24-600mm-objectief. Een prototype zal te zien zijn op de CP+ beurs in Japan.

Kort na de introductie van de PowerShot G7 X verspreidde Canon een promotievideo over de compactcamera's met grote sensor. Het filmpje sloot af met een teaser van een camera met 'grote zoom'. De fabrikant maakt nu in een persbericht bekend dat het om de PowerShot G3 X gaat, die momenteel in ontwikkeling is.

Op de foto zien we een lijvige compactcamera. Een flinke grip en het objectief, dat een bereik van 24 tot 600mm krijgt, zorgen ervoor dat de G3 X een stuk groter overkomt dan de andere camera's in de PowerShot G-serie. Verder heeft de camera een draaiknop voor belichtingscompensatie, een flitsschoen en stereomicrofoon. Ook is er een koptelefoonaansluiting aanwezig.

Canon laat weten de PowerShot G3 X een 1-inchsensor krijgt. We verwachten dat het gaat om de 20-megapixelsensor die ook in de PowerShot G7 X te vinden is. Overige specificaties zijn nog niet bekendgemaakt.

Wanneer de Canon PowerShot G3 X op de markt verschijnt is nog niet duidelijk. Een prototype van de camera is te bewonderen op de CP+ beurs, die plaatsvindt van 12 tot en met 15 februari 2015 in Yokohama, Japan.

Canon PowerShot G3 X

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas