Canon pakt sensorprobleem EOS 750D en 760D aan (update)

Thomas Kouveld 3229
Canon gaat exemplaren van de nieuwe EOS 750D en 760D kosteloos repareren als deze vlekken op sensor vertonen. De vlekken zijn onder bepaalde lichtomstandigheden te zien op foto's als zwarte kringetjes. Aan het serienummer en een markering kun je zien of je exemplaar gerepareerd moet worden.

De officiële mededeling staat vooralsnog alleen op de Engelstalige websites van Canon. Op de Nederlandse Canon-website ontbreekt de melding.

Update: De mededeling is inmiddels ook gepubliceerd op de website van Canon Nederland.

Oplossing

Volgens Canon kan het probleem voorkomen bij de EOS 750D en 760D, waarvan de serienummers beginnen met 01 of 02. Toestellen binnen deze reeks met een zwarte markering, zoals op de foto, zijn al gerepareerd.

Mocht je nieuwe camera toch vlekken vertonen, dan repareert Canon deze kosteloos. De fabrikant zegt toe binnen korte tijd instructies online te plaatsen.

Lensrentals

Het probleem werd opgemerkt door Lensrentals en Imaging resource. Beide websites ontdekten dat de vlekjes tevoorschijn komen als zwarte ringetjes bij het fotograferen van een witte muur met een klein diafragma. Canon gaf toen aan het probleem met grote spoed op te pakken.


Foto © Lensrentals.com

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van henk nagtzaam

Dag Thomas,

Ik heb mijn camera eos 750d een maand of vier en nu vertoont hij bij het maken van foto's twee beelden.Een goed en de ander vaag,wanneer je ze op de computer zet.Hoe kan ik dit oplossen ?
Met vriendelijke groet,
Henk Nagtzaam ( henk.nagtzaam@tele2.nl)