'Canon EOS 5D Mark IV krijgt 28-megapixelsensor en 4K-filmfunctie'

Thomas Kouveld 2269
Volgens geruchten krijgt de Canon EOS 5D Mark IV een nieuwe 28-megapixelsensor en een 4K-filmfunctie. De camera zou negen beelden per seconde kunnen schieten. Waarschijnlijk verschijnt de EOS 5D Mark IV op z'n vroegst eind 2015.

Naast een nieuwe sensor en 4K-filmfunctie staat ook een verbetering voor het aansturen van flitsers op de planning, volgens de berichten op Northlight Images. De Canon EOS 5D Mark IV zou hier direct van kunnen profiteren, andere Canon-dslr's krijgen mogelijk firmware-updates om van de nieuwe flitsfuncties gebruik te kunnen maken.

Eind 2015

De aankondiging van de Canon EOS 5D Mark IV zal waarschijnlijk afhangen van de verkoop van de nieuwe Canon EOS 5DS, 5DS R. Bovendien kan het volgens Northlight images, door de goede verkoop van de EOS 5D Mark III, nog wel een tijdje duren voordat er een nieuw model op de markt komt. De aankondiging zou mogelijk in het derde kwartaal van 2015 plaatsvinden.

Canon EOS 5D C?

Eerder hoorden we dat de Canon EOS 5D Mark IV een 18-megapixelsensor zou krijgen. Volgens geruchten zijn dit de mogelijke specs van een EOS 5D C, specifiek gericht op filmmakers, die mogelijk naast de 'normale' EOS 5D Mark IV verschijnt.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Hans Adgeest

Het zou voor Canon, met name de compact flash te veranderen, in compacte geheugenkaarten. De compact flash is in een aantal landen slecht of in z'n geheel niet te koop! En als ze te koop zijn extreem duur!