Canon EOS 5D Mark III en EOS-1D X krijgen firmware-update

Thomas Kouveld 1701
Canon heeft firmware updates uitgebracht voor de EOS 5D Mark III en EOS-1D X. Het gaat respectievelijk om versies 1.3.3 en 2.0.7. De 5D krijgt een kleine update. Bij de EOS-1D X wordt een flinke lijst aan issues aangepakt.

Bij beide camera's wordt de autofocus in Live View in combinatie met groothoekobjectieven verbeterd. Daarnaast worden er in de EOS 5D Mark III een aantal fouten in de Engelse en Russische menu's gecorrigeerd.

In het geval van de Canon EOS-1D X worden er meer correcties doorgevoerd. Versie 2.0.7 lost een aantal problemen op, waaronder het verschijnen van verticale lijnen op foto's met lange belichting (meerdere minuten) en het incorrect werken van Auto Exposure Bracketing in bepaalde situaties.

De updates zijn op moment van schrijven alleen op de Amerikaanse Canon-website te downloaden. Eigenaren van de EOS 5D Mark III kunnen de update hier downloaden; de update voor de EOS-1D X vind je hier.

Changelog firmware 2.07 voor Canon EOS-1D X

  • Improves the AF controllability when shooting in Live View mode with a wide-angle lens (fixed focal length or zoom).
  • Fixes a phenomenon in which, when shooting long exposures (several minutes), vertical lines appear on the right edge of captured images (still photos).
  • Fixes a phenomenon in which the Auto Exposure Bracketing (AEB) may not perform as intended when in continuous shooting mode and where the shutter speed is longer than 1 second.
  • Improves the reliability of the control mechanism for the Picture Style Auto setting.
  • Fixes a phenomenon in which the electronic level indicator does not work correctly.
  • Fixes a phenomenon in which, when using the "Save and read camera settings" function, the color space data that is selected in "Custom shooting mode (C1-C3)" is not saved.
  • Corrects some incorrect indications on the "English" and "Russian" menu screens.

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas