Canon EOS-1D X Mark II geruchten – 15 stops dynamisch bereik en 22 megapixels?

Canon EOS-1D X Mark II geruchten – 15 stops dynamisch bereik en 22 megapixels?

Maarten Jacobi 2044
Het regent weer Canon EOS-1D X Mark II geruchten. Zo zou de camera maar liefst vijftien stops dynamisch bereik bieden en 22 megapixels. Ook werd er genoemd dat de camera mogelijk al in april 2016 beschikbaar zal zijn.

Tijdens CES 2016 had de camera volgens eerdere geruchten al aangekondigd moeten worden. Helaas gebeurde dit niet en ging Nikon er met alle aandacht vandoor met de nieuwe Nikon D5 en D500.

Toch wijzen de geruchten van canonrumors.com op een aankondiging binnen vier tot acht weken, mogelijk op CP+.  Een van de nieuwe geruchten is dat de camera over een geheel nieuwe sensor zou beschikken, die tot maar liefst vijftien stops biedt aan dynamisch bereik. Dit zou een welkome toevoeging zijn; Canon loopt wat betreft dynamisch bereik tot nu toe enigszins achter op de concurrentie.

Canon EOS-1D X Mark II release april 2016?

Ook zou het gaan om een 22-megapixelsensor. Dit is vier megapixels meer dan de eerdere Canon EOS-1D X. De prijs zou rond de 5999 dollar liggen, wat zou concurreren met de Nikon D5.

Zoals gezegd is de camera officieel nog niet aangekondigd. Toch zou een eventuele release in april niet ondenkbaar zijn, zeker als Canon al begonnen is met de productie, wat volgens Canonrumors het geval zou kunnen zijn.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Marcel R.

Olympische spelen komen eraan dus een nieuwe 1DX zou logisch zijn.