'Canon EOS-1D X II ondersteunt CFast en Compact Flash'

'Canon EOS-1D X II ondersteunt CFast en Compact Flash'

Thomas Kouveld 1101
De geruchten rond het nieuwe vlaggenschip van Canon volgen elkaar weer in rap tempo op. De Canon EOS-1D X II ondersteunt CFast én Compact Flash, aldus bronnen van CanonRumours

In de aanloop naar de mogelijke aankondiging van de Canon EOS-1D X II wordt er alsmaar meer gespeculeerd en geroddeld. Een paar dagen geleden konden we nog lezen dat Canon mogelijk werkt aan een technologie om 4K raw screengrabs te maken. Deze techniek zien we wellicht in de Canon EOS-1D X II.

Nu horen we dat de camera mogelijk ondersteuning biedt aan zowel CFast- als Compact Flash-geheugenkaarten. Een eerder gerucht suggereerde dat de 1D X II mogelijk twee CFast-geheugenkaartsleuven krijgt.

Canon 1D X II ondersteunt CFast en Compact Flash

Volgens het de bronnen van CanonRumours krijgt de Canon EOS-1D X II mogelijk twee geheugenkaartsleuven, een voor een CFast-geheugenkaart en een voor een Compact Flash-geheugenkaart.

Als het gerucht blijkt te kloppen, zal de 1D X II waarschijnlijk niet in twee varianten verschijnen, zoals de Nikon D5. De D5 zal verkrijgbaar zijn met twee XQD-sleuven of twee Compact Flash-sleuven. Nikon Nederand heeft er echter voor gekozen om alleen de XQD-uitvoering te leveren, dus voor de uitvoering met Compact Flash zul je naar het buitenland moeten uitwijken of de camera laten ombouwen.

De geruchtensite suggereert dat Canon fotografen die nog niet over willen stappen op de snellere geheugenkaarten tegemoet wil komen. Wij houden nog een slag om de arm. De toevoeging van een CF-geheugenkaartsleuf zouden de prestaties van de 1D X II onnodig beperken. Binnen het segment van de EOS-1D X II zouden twee CFast-geheugenkaarten dan ook logischer zijn.

Canon EOS-1D X II ondersteunt CFast en Compact Flash

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van gijs roerdomp

er gaan al nieuwe camera's van canon in omloop bij testers. daar moeten jullie toch van weten? canon en nikon zetten (net als de meeste fabrikanten van nieuwe spullen) van te voren al testcamara's uit. dat moeten jullie toch weten?