Canon EOS-1D X II foto's van slippende auto's toont autofocussysteem

Canon EOS-1D X II foto's van slippende auto tonen autofocussysteem

Thomas Kouveld 2019
Toen Canon Nederland de EOS-1D X II presenteerde, mocht de aanwezige pers foto's maken van slippende auto's. Wij mogen twee foto's, ter plekke gemaakt door Jip Barth, technisch specialist bij Canon, publiceren. De foto's laten het uitstekende autofocussysteem van de camera goed zien.

Het is belangrijk om te weten dat de foto's zijn gemaakt met pre-productiemodellen van de Canon EOS-1D X II en dus niet representatief voor het uiteindelijke product. Dit geldt voor zowel de beeldkwaliteit als de bouw van de camera.

De bestanden zijn dan ook verkleind in Lightroom en niet voorzien van exif-informatie.

Razendsnelle autofocus

Desalniettemin waren wij onder de indruk van het snelle autofocussysteem van de Canon EOS-1D X II. Het autofocussysteem maakt gebruik van Dual Pixel CMOS AF en heeft 61 scherpstelpunten, waarvan 41 van het kruistype.

Hieronder zie je de foto's om zelf een idee te krijgen van Canon's nieuwe vlaggenschip.

Canon EOS-1D X II foto's
This image was shot with a beta sample camera

 

Canon EOS-1D X II foto's
This image was shot with a beta sample camera

Foto's © Canon Nederland
 

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Rob Blank

De 1Dx MkII is een prachtige machine. Echter dergelijke foto's zeggen niets over de AF. Hoeveel beelden zijn er gebruikt, hoeveel was er scherp?

Het zal prima voor elkaar zijn bij dit apparaat, dat leidt denk ik geen twijfel. Alleen zeggen de beelden dit op zich niet. Ik had iets meer journalistiek verwacht van dit platform.

afbeelding van Nick de Kruijk

@Rob, helemaal mee eens. Deze foto's kon mijn APS-C DSLR 10 jaar geleden ook al maken.

afbeelding van Pim Geerts

Een scherpe foto. Tja. Die had ik ook met m'n Manual Focus 85mm kunnen hebben gemaakt. Als je goed timed en een salvo beelden schiet, zit deze er wel tussen. Deze verkooptruc van Canon is erg goedkoop.

afbeelding van Win Machielse

Met de EOS 7D mk II had dit ook makkelijk gekund. Dus waarom zou het met een camera van bijna €6000,- dan niet minstens net zo goed lukken?