Canon EOS-1D X II autofocus geruchten

Canon EOS-1D X II autofocus geruchten

Maarten Jacobi 1324
Volgens een forumgebruiker op Fred Miranda, die naar eigen zeggen al heeft gewerkt met de nog aan te kondigen Canon EOS-1D X Mark II, beschikt de camera over een bijzonder goede autofocus. Deze zou zelfs nog bij een 600mm-objectief met een 2x teleconverter bij f/8 alle focuspunten kunnen inzetten.

Het autofocussysteem wordt waarschijnlijk een van de belangrijkste Canon 1D X II specificaties. Via Fred Miranda heeft een forumgebruiker ('Zorro2016') aangegeven de camera al getest te hebben.

Zorro2016 is onder de indruk van de Canon EOS-1D X II autofocus. Zo schrijft hij: 'Voor mij zijn de belangrijkste features op de 1D X Mark II de autofocus en de tracking mogelijkheden. De autofocus is niet alleen sneller, de camera is in staat om alle focuspunten actief te gebruiken bij een 500/600mm-objectief met een f/4 diafragma. Op de 1D X kon je in dat geval alleen nog het centrale focuspunt gebruiken, inclusief vier omringende punten. Er zal ook een multi-frame stille modus zijn, in plaats van alleen een single shooting stille modus van de 1D X.'

Canon EOS-1D X II specificaties

Of alles klopt moet nog blijken, maar het zijn in ieder geval spannende specificaties. Eerder al hadden we de waarschijnlijke specificaties op een rijtje gezet. Volgens eerdere geruchten wordt de camera mogelijk begin februari aangekondigd.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten