'Canon EF 35mm f/1.4L USM II is af'

Thomas Kouveld 1520
Om de zoveel tijd komt er weer eens een patent of gerucht voorbij over de opvolger van de Canon EF 35mm f/1.4L USM. Daar komt volgens CanonRumors binnenkort een eind aan; zij hebben opgevangen dat de EF 35mm f/1.4L USM II af is.

We verwachten al jaren een opvolger van de Canon EF 35mm f/1.4L USM. Het objectief draait al mee sinds 1998 en moet wat hoekscherpte betreft zijn meerdere erkennen in objectieven van de concurrentie.

De afgelopen jaren zagen we regelmatig patenten van en geruchten over een mogelijke opvolger. In 2014 kwamen we voor het laatst een patent tegen, maar sindsdien was het weer stil.

Tot nu, want volgens een bron van geruchtenwebsite CanonRumors is de Canon EF 35mm f/1.4L USM II 'af'. Het objectief in kwestie is langer dan de huidige 35mm, maar heeft een kleinere diameter. Daarnaast is een nieuwe zonnekap ontwikkeld.

Concrete aanwijzingen over de introductie van de EF 35mm f/4L USM II zijn er echter nog niet. CanonRumors houdt met een 'CR2'-rating ook nog een slag om de arm.

Canon EF 35mm f/1.4L USM II

afbeelding van Thomas Kouveld

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van Anoniem

Ik ben benieuwd wat de prijs wordt en hoe deze lens zich verhoudt tot de Sigma 35mm 1.4.