'Canon 5D Mark IV krijgt geen 4K – Wel meer megapixels dan 1D X II'

'Canon 5D Mark IV krijgt geen 4K – Wel meer megapixels dan 1D X II'

Maarten Jacobi 5062
De nog aan te kondigen Canon 5D Mark IV krijgt volgens de laatste geruchten geen 4K-videofunctionaliteit. Wel gaan er sterke geruchten dat de opvolger van de Canon 5D Mark III meer megapixels zal hebben dan de toekomstige Canon 1D X II.

Het duurt allemaal nog even, maar de geruchtenmolen komt al langzaam op gang. Zo werd vandaag doorgegeven aan canonrumors.com dat de volgende Canon 5D Mark IV waarschijnlijk géén 4K video functionaliteit heeft, ondanks eerdere berichten.

Canon 5D Mark IV aankondiging in 2016

Ook werd bekendgemaakt dat de camera ergens na de aankondiging van de Canon 1D X II wordt aangekondigd, wat waarschijnlijk nog voor de lente van 2016 is. Daarbij is het niet onlogisch dat er meerdere versies van de Mark IV beschikbaar zullen zijn, met meer en minder megapixels.

Ook zijn er nog geen berichten dat de camera een cinema-variant zal krijgen, waar eerder wel sprake van was. Meer informatie over Canonproducten vind je op de officiële website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Anoniem

wauw...nog meer megapixels......

afbeelding van Anoniem

waarom zoveel megapixels ??? voor groter kaarten te kunnen verkopen ?

afbeelding van Pim Geerts

Die pixelrace kan me gestolen worden. De Mk3 voldoet echt prima. Wat ze hopelijk weer in hun body's terug hebben gebracht zijn verwisselbare matglazen. Echt ronduit belachelijk dat ze die feature na de mk2 niet meer hebben toegepast. Ontzettend gebruiksonvriendelijk en onbegrijpelijk in een professionele camera. Zou Canon dit lezen?