Bruiloftfotografie rond het jaar 1900

Bruiloftfotografie rond het jaar 1900

Freek Minderman 446
De grote dag is aangebroken. Na maanden - of zelfs jaren - van plannen, is het eindelijk zover. Het huwelijk. De decoraties zijn op tijd aangekomen, de catering heeft extra z’n best gedaan en de jurk is veilig aangekomen. Het enige wat je nog moet doen, is een bruidsfoto maken. Ter aandenken. Je wederhelft staat al klaar en jij gaat ook staan. Niet lachen, want anders wordt de foto wazig. Of ze zien je missende tanden. Dat moeten we niet hebben.

We kunnen niet anders dan ons voorstellen wat er in de hoofden van mensen ging rond het jaar 1900. We hebben namelijk alleen bewijs in de vorm van grimmige foto’s, waarin man en vrouw serieus de leegte in staren. Frank Maresca heeft er zelfs een expositie over, genaamd: “I DO, I DO” in zijn eigen Ricco/Maresca Gallery in New York. De tentoonstelling hangt vol met deze opmerkelijke foto’s van stelletjes op de gelukkigste dag van hun leven. Van 29 juni tot 9 september 2017 kun je bij de gallerij terecht, om de portretten te bewonderen.

Bruidspaar op de foto rond 1800

Hieronder nog een greep uit de gigantische collectie, gevonden door Maresca op verschillende vlooienmarkten, eBay, Etsy en garage sales.

Bruidsfoto's in 1800

Bruidspaar op hun gelukkigste dag rond 1800.

Beeld: Ricco/Maresca Gallery
 

afbeelding van Freek Minderman

Freek Minderman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Freek