Binnenkort mogelijk een Olympus 4K-camera

Binnenkort mogelijk een Olympus 4K-camera

Maarten Jacobi 1401
In een interview met de Franse website Focus Numérique heeft de baas van Olympus laten weten dat het bedrijf werkt aan een Olympus 4K-camera. Ook ontwikkelt Olympus momenteel een aantal nieuwe lichtsterke prime-objectieven.

Haruo Ogawa, baas van Olympus, heeft in een recent interview met Focus Numérique gesproken over de toekomstplannen van Olympus. Zo bracht hij naar voren dat Olympus geen plannen heeft om binnen afzienbare tijd een fullframe-sensor te produceren. Volgens Ogawa zorgt de huidige sensor voor genoeg kwaliteit en biedt het de mogelijkheid om de camera's licht en compact te houden.

Olympus 4K-camera in de maak

Ogawa gaf aan dat het bedrijf volop bezig is met een Olympus 4K-camera. Er werd verder niet gesproken over wanneer we deze camera zouden kunnen verwachten. Naast 4K-functionaliteit is Olympus bezig met de ontwikkeling van een aantal nieuwe lichtsterke prime-objectieven, waar we binnenkort meer informatie over kunnen verwachten.

16-megapixels voorlopig voldoende

Ook sprak Ogawa over de huidige 16 megapixel-camera's van Olympus, die volgens hem nog steeds voldoen aan de behoeften van de consument. Wel voegde hij hieraan toe dat er soms meer nodig is. Tot slot heeft Olympus plannen om de electronische zoeker sneller te maken; volgens Ogawa moet het scherm minder dan 6ms vertraging hebben op toekomstige camera's.

Eerder zagen we al dat Olympus het goed doet; het bedrijf boekte voor het eerst in zes jaar tijd weer winst. Voor meer informatie over Olympus camera's kun je terecht op de officiële Olympus website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten