Bijzondere vossenfoto wint 2015 National Wildlife Photo Contest

Bijzondere vossenfoto wint 2015 National Wildlife Photo Contest

Maarten Jacobi 1220
De Amerikaanse fotograaf Ian Murray heeft de 2015 National Wildlife Photo Contest gewonnen met een foto van een vos met haar vossenjong. Murray spendeerde twee maanden in de natuur en volgde de moeder met haar welpen intensief.

Het duurde ruim drie maanden om de winnende foto te maken, maar dan heb je ook wat. Ian Murray heeft de vossen gevolgd in al hun activiteiten, waarvan de winnende foto het meest tot de verbeelding sprak.

De foto heet Momma and Baby Red Fox en heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie 'jonge dieren'. De foto verschijnt in de wintereditie van National Wildlife Magazine.


Foto © Ian Murray

National Wildlife Contest 2015

Volgens Murray was het mooi om de vossen te zien opgroeien. Naar mate de vossen ouder werden, liepen ze zich steeds verder weg van de moeder, die de hele zomer voor eten heeft gezorgd. De fotograaf ging dan ook met een goed gevoel weer naar huis. Aan de hele ervaring heeft hij deze winnende foto overgehouden als aandenken.

De foto versloeg meer dan 6765 inzendingen. Meer informatie (en foto's) zijn te vinden op de National Wildlife Contest website.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten