Bijzondere Tokio straatfoto's – Sprookjesachtige kleuren

Bijzondere Tokio straatfoto's – Sprookjesachtige kleuren

Maarten Jacobi 2049
De Japanse fotograaf Masashi Wakui heeft met de Sony RX100M3 indrukwekkende Tokio straatfoto's gemaakt. Achteraf heeft Wakui de foto's bewerkt en verschillende kleuren versterkt, wat de stad een haast sprookjesachtige sfeer geeft.

Straatfotografie is bij veel fotografen geliefd, zo ook voor Wakui, die maanden lang de straten van Tokio afliep om verschillende nachttaferelen vast te leggen.

Tokio straatfotografie

Tokio straatfotografie

Sony RX100 III Tokio straatfoto's

Opmerkelijk is de camera die hij hiervoor gebruikte, namelijk de Sony RX100 III, een lichtersterke en compacte camera met een 1-inch sensor. De foto's laten zien dat de camera in sommige gevallen niet onder doet voor de grotere spiegelreflex- of systeemcamera varianten.

Tokio straatfotografie

Tokio straatfotografie
Foto's © Masashi Wakui

Voor meer foto's kun je terecht op de Flickr-pagina van Wakui.

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten

afbeelding van Bart v W

Tja, 'bijzondere' foto's? Blijkbaar is Wakui een bekende fotograaf, maar ik zie niet precies wat de getoonde foto's zo bijzonder maakt. Dat ze met een compactcamera zijn gemaakt? De grenzen tussen spiegelreflex, systeem en compact (met grote sensor) zijn al jaren aan het vervagen, zie ook het succes van bijv een Fuji X100. Zo bijzonder is dat dan ook weer niet.
De foto's zijn best leuk hoor, maar ik vermoed dat dit soort plaatjes in Tokio voor t oprapen liggen en ik vrees dat het kleursausje (sprookjesachtig?) na een tijdje ook wel gaat vervelen. Bij de 2e foto staat volgens mij zelfs de horizon een beetje scheef, misschien is dat dan weer expres maar het is mij ietwat te pretentieus, en niet consequent (had dan gewoon helemaal niet aan nabewerking gedaan...)

afbeelding van Rob KInts

Dit soort straatplaatjes schiet ik ook met mijn Canon 6D en Panasonic GX-7 met die uitzondering dat mijn straatfotografie niet zo afstandelijk is. Ik zie hier werkelijk niets indrukwekkends. Maar ja, het zal wel kunst zijn saaie foto's :-)

afbeelding van Rob KInts

afbeelding van TomT

Beetje slordig ook, want de tweede foto is met een Pentax K3 gemaakt ;-)

afbeelding van TomT

En de derde foto met een Ricoh GR!