Bijzondere ijsbeerfoto's van iets te dichtbij!

Bijzondere ijsbeerfoto's van iets te dichtbij!

Maarten Jacobi 1807
In het Noorse Spitsbergen kwam fotograaf Kyriakos Kaziras wel heel dichtbij om zijn ijsbeerfoto's te maken. De boot waarin de fotograaf zich bevond, kwam luttele meters van een ijsbeer terecht, die graag aan boord wou.

Het zal je maar overkomen; je zit op een kleine boot, ergens bij de kust van Spitsbergen in Noorwegen, en er komt een enorme ijsbeer op je af. Dit overkwam de Franse fotograaf Kyriakos Kaziras, die al meerdere keren op de Noordpool is geweest om het dier te fotograferen.

Ijsbeerfoto's van heel dichtbij

'Sommige ijsberen lopen weg zodra ze zien dat je aan komt varen, anderen komen juist op je af en zijn nieuwsgierig.' De ijsbeer stond op gegeven moment pal voor het raam van de boot van Kaziras, waarbij de fotograaf kans zag om enkele indrukwekkende foto's te maken.

Hieronder zijn een paar van de foto's te zien. Door een slimme manoeuvre van de kapitein en een beetje geluk, kwam iedereen ongedeerd weg. Gelukkig heeft Kaziras de ijsbeerfoto's nog. Meer informatie vind je op de website van Kaziras. Hieronder staan enkele foto's van de tocht:


Foto's © Kyriakos Kaziras

afbeelding van Maarten Jacobi

Maarten Jacobi | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Maarten